Новини

Точка раздели Кузманов и Лазов от четвъртфинал

Начало :: Новини :: Точка раздели Кузманов и Лазов от четвъртфинал

Точка раздели Кузманов и Лазов от четвъртфинал
02.02.2016

Благодариха на публиката за подкрепата

Димитър Кузманов и Александър Лазов отпаднаха на старта в надпреварата на двойки на турнира Garanti Koza Sofia Open. Българската двойка отстъпи пред третите в схемата холандци Уесли Коолхоф / Матве Миделкооп със 7:6 (5), 3:6, 10:12 след час и половина игра на централния корт в „Арена Армеец”. 

Представителите на домакините има за какво да съжаляват, тъй като в решаващия тайбрек първо направиха впечатляващ обрат и записаха 7 поредни точки – от 2:8 до 9:8, като при този резултат пропуснаха мачбол. 

В крайна сметка далеч по-опитната двойка от Холандия успя да измъкне дългия тайбрек с 12:10 точки и продължава напред в турнира. 

„Нямам идея какво се случи в края. Водехме с 8:2 и след това те се върнаха и стана 8:8. За момент загубихме концентрация. Хубаво е, че накрая успяхме да победим“, коментира Матве Миделкооп. „Поздравявам българите. Те са млади момчета. Да играеш така на това ниво и да направиш такъв обрат наистина говори много добре за тях“, добави Уесли Коолхоф.

„Опитахме се да бъдем позитивни през целия мач. Това, че върнахме от 2:8 въобще не ме изненада. При всяка една точка му казвах, че имаме шанс до края и трябва да останем позитивни. Затова и стигнахме до мачбол при 9:8“, коментира Димитър Кузманов.

„Мисля, че и публиката оказа голямо влияние. Дори при 2:8 те продължиха да ни подкрепят, за което им благодаря. При такъв мач мисля, че просто не ни стигна късмет. Става въпрос за една точка“, отбеляза Лазов.

„Мисля, че двойката ни има бъдеще. И преди казах, че ще излезем за победа. Всичко зависи от нас. Стига да се засичаме да играем на големи турнири“, каза Кузманов.

ГАЛЕРИЯ Всички новини

Билети за турнира могат да бъдат закупени онлайн тук.

Всички новини
Пресконференция на шампиона Мирза Башич

"София винаги ще бъде специално място за мен"

Специално признание за Стефан Цветков-старши преди финала

Първият българин, играл с HEAD, получи легендарна ракета

Пресконференция на Мариус Копил

"Дадох всичко от себе си"

Всички новини