Адриан Андреев дебютира с рекорд

Българинът се представи достойно срещу Денис Истомин

Адриан Андреев записа дебют в основна схема на турнир от веригата АТП Уърлд Тур. Българският талант отстъпи с 3:6, 4:6 пред Денис Истомин (Узбекистан) в двубой от първия кръг на DIEMA XTRA Sofia Open. Срещата продължи 78 минути, а Андреев стана първият тенисист, роден през 2001-а година, който играе в основна схема на турнир от подобна категория.

Опитният Истомин започна вдъхновено двубоя и спечели 5 от първите 6 гейма. До края на сета Андреев успя да върне един от пробивите, но за повече нямаше сили.

Множество обрати предложи двубоят през втората част. Истомин проби на старта и поведе с 2:0, но Андреев отговори със силна серия и на обърна резултата за 3:2. Последва нова размяна на пробиви, като при 5:4 Истомин сервира за мача и не сгреши.

„Притесних се във важните моменти. Мисля, че имах шансове да взема втория сет. Но от притеснение направих много грешки. Ръката ми спря. В началото бях напрегнат заради публиката, но след това феновете в залата ми помогнаха и ме вдигнаха. Явно е, че не съм равностоен на играч от подобен ранг. Имам да свърша много работа, за да го стигна. Доволен съм, че се представих по-добре от миналата година. Показах по-добър сервис. Исках, но за съжаление не успях, да остана спокоен. Този мач ще ми даде увереност и знам, че ако работя много, ще постигна повече“, коментира Андреев след мача.

Във втория кръг роденият в Оренбург (Русия) тенисист ще срещне Ернестс Гулбис (Латвия) или Виктор Троицки (Сърбия, №6).