Александър Донски гледа към двойките: Имаме голям шанс

Александър Донски отпадна на старта на квалификациите на петото издание на турнира Sofia Open. 22-годишният българин, който дебютира в турнира, отстъпи с 0:2 сета пред руснака Аслан Карацев, в отделните части 2:6,3:6.

„Като цяло играх стабилно и започнах да свиквам с играта му, повече във втория сет. За съжаление, в първия той ме проби рано. Исках да стоя с него, да си вземам моя сервис. Успях да го намеря във втория сет, да съм по-подвижен, но, за съжаление, не успях да го пробия и да взема предимството. Когато аз играх добре, бяхме доста равностойни, но той успя да си държи високото ниво още от първата точка. Това е нещо, върху което аз трябва да работя. Да започвам мачовете си на високо ниво и да го поддържам. Защото в случая, след като навлязохме във втория сет, чак тогава имаше някакъв мач. Не мисля, е разликата е чак толкова голяма, но той има много повече опит от мен. На мен ми липсват още много мачове. А и тази година не успях да изиграя много. С правилната подготовка и с още много турнири смятам, че ще имам шанс да побеждавам такива играчи“, каза Александър Донски след загубата си от руснака.

В надпреварата на двойки Донски и Васил Младенов ще играят срещу Джони О’Мара и Кен Скупски (Великобритания).

„Мисля, че имаме голям шанс. Представях се добре на двойки през изминалите седмици. На двойки като цяло имам много по-хубави резултати. Васко Младенов има много титли на двойки, той е много опитен играч. Имаме големи шансове да се представим добре и да победим“, заяви още Донски.