Александър Лазов отпадна драматично

Лазов приключи днешната среща с 9 аса и 3 двойни грешки

Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазов загуби на старта на квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Лазов се изправи срещу втория в схемата на пресявките Мирза Башич (Босна и Херцеговица) и отстъпи със 7:6 (2), 6:7 (3), 4:6 след близо два часа и половина игра.

Двубоят предложи изключителна битка, в чийто край заемащият 134-о място в ранглистата Башич запази концентрация и успя да се наложи. За Лазов това беше второ участие в турнира, в схемата на единично, и втора загуба. Левичарят от Пазарджик дебютира в надпреварата през 2016-а, когато в първи кръг от основната схема отстъпи с 0:2 сета пред Мартин Клижан (Словакия).

Лазов приключи днешната среща с 9 аса и 3 двойни грешки. Башич се отчете със 7 точки директно от начален удар и още толкова двойни грешки.

„В началото на втория сет усетих болка в аддуктора, която малко или много ми повлия на играта. Няколко точки решиха мача. Имах шансове в края на втория сет да пробия и да спечеля срещата, но не успях. За мен е радостно, че този човек е 120-130-и в света, а аз играх с него като равен“, коментира Лазов след двубоя.

Във втория решаващ кръг на квалификациите Башич ще се изправи срещу спечелилия мача Томислав Бъркич (Босна и Херцеговина) – Матс Мораинг (Германия, №5).