Алекс де Минор на български към феновете в София: Чакам ви!

Първата ракета на Австралия Алекс де Минор взе своеобразния си първи урок по български, преди да дойде в София за супертурнира Sofia Open 2020. Демона, който говори свободно английски, испански и френски, изпрати специално видеопослание за българските фенове и ги призова да дойдат да го подкрепят в залата, като завърши с „чакам ви“ – на български.
„Здравейте, аз съм Алекс де Минор и съм много развълнуван, че ще играя на Sofia Open от 7 до 14 ноември. Развълнуван съм, че ще играя пред вас, хора, надявам се, че ще дойдете да ме подкрепите. Но запомнете – вземете своя билет сега. Чакам ви“, каза 21-годишната звезда, актуален №25 в света.

През 2018 г. Де Минор бе сред номинираните за Новобранец на годината. През 2019 г. в Сидни спечели първата си титла. По-късно през същата година добави още два трофея на сметката си – в Атланта, където през целия турнир не даде на съперниците си нито една точка за пробив, и в Жухай.
Алекс започва да играе тенис на 4 г., след като майка му го записва на уроци. Когато е на 5, семейството се мести в Аликанте, а в следващите години разделя времето си между Австралия и Испания.

Демона има татуировка „109“ на гърдите си, защото е 109-ият тенисист, който представлява Австралия за Купа „Дейвис“.
Негов ментор е бившият №1 Лейтън Хюит. Още от дете симпатизира именно на Хюит и на Роджър Федерер.