Алекс Лазаров: Пожелах си да играя с Краинович и се случи. Дано разрешат да има публика

Александър Лазаров очаква с нетърпение да се изправи срещу Филип Краинович в двубой от първия кръг на Sofia Open 2021. Националът на България сподели, че преди жребия си е пожелал да му се падне именно сръбския тенисист.

„Много често ми се случва да си пожелая да играя с някой и това да се случи. Миналата година бях много близо до мач с него на демонстративния турнир в академията на Типсаревич, но не се случиха нещата. Тренирахме заедно. Той е доста добър човек извън корта. Сигурен съм, че ще стане хубав мач“, каза Алекс.

Запитан за силните страни на Краинович, Лазаров отговори: „Много са. Той е играч от Топ 40. Сервисът му е силен, бекхендът му е много добър. Притежава страхотно чувство, хубав слайс, който в залата върви много. Очаквам да бъде едно надлъгване на корта и се надявам да стане интересен мач.“

Алекс коментира и настоящата ситуация, според която на феновете не се разрешава да присъстват на спортни събития на закрито. И призова отговорните фактори в страната за бързи действия и промяна, за да може и феновете на спорта да имат равни права с тези, на които са им разрешени посещения на други мероприятия на закрито.

„Аз съм много объркан. На почти всички турнири по света вече има публика. Изведнъж идваме тук, и вместо ситуацията да отива на по-добре, се оказва, че тази година може и да няма публика, че турнирът стартира, а само спортът е в такава ситуация. Не знам защо някои други мероприятия се провеждат с публика, било то концерт или нещо подобно, а за спортните не е позволено – дори при ясни условия. Тази година очаквах да има повече публика от миналата. Не съм съгласен с това решение. Когато има публика, лично аз играя по-добре. Благодарение на публиката, когато трябваше да спасявам мачболи, спечелих последния мач от квалификациите на Sofia Open преди две години. Публиката страшно много помага, не само в нашия спорт, но и в останалите. Всеки човек обича хората да го гледат и да му се радват. В крайна сметка тенисът е до време, а хората помнят. Знам, че в България има много любители на тениса, които очакват с нетърпение провеждането на Sofia Open. Много се надявам да имат възможност да гледат турнира на живо тази година“, заяви Лазаров.

„Едни от най-хубавите моменти от моята кариера са от участията ми на Sofia Open. Независимо дали губя или печеля, винаги съм се чувствал у дома и съм усещал подкрепата на публиката. Последният път, когато участвах в София успях да спечеля два мача подред. Надявам се да успея да го направя и сега, този път в основна схема“, каза още той.

Относно жребия на останалите български играчи в основната схема – Кузманов ще премери сили с Лоренцо Музети, а Адриан Андреев ще играе с Миомир Кецманович, Лазаров каза: „Аз, както и другите българи в основната схема, имаме всичко необходимо да спечелим мач и е време да го покажем!“