Беноа Пер е „Мистър Sofia Open 2021“

Много хубава идея. След като Вердаско и Басилашвили са печелили преди мен, явно брадите се харесват, но техните не са като моята, каза с усмивка френският тенисист

„Мистър Sofia Open 2021“ е Беноа Пер! Французинът убедително спечели приза за най-харизматичен, чаровен, красив, привлекателен и изкусителен тенисист в тазгодишната нетрадиционната надпревара по време на турнира от категория ATP 250 в българската столица. Пер убедително стана №1 и във вота на феновете в официалната фейсбук страница на Sofia Open, и при гласуването на звездното жури от популярните родни дами.

Като „Мистър Sofia Open 2021“ Беноа Пер получи традиционен български калпак от естествена агнешка вълна и две мускалчета с розово масло във формата на куклички с носии.

Екстравагантният играч бе много радостен от признанието и особено от шапката. А на връчването на наградата стана свидетел миналогодишният шампион Яник Синер. Италианецът, който също бе сред номинираните, искрено се забавлява, а дори и снима първите минути на Пер с приза.

1060 точки отредиха Беноа Пер да бъде „Мистър Sofia Open 2021“. От първите часове на гласуването във фейсбук той събра голям аванс пред другите номинирани. Гласовете на публиката бяха колаборирани с вота на звездното жури. Втори остана Лоренцо Музети, трети Вашек Поспишил, а в топ 5 влязоха още Гаел Монфис и Ласло Джере.

Четири лица на NOVA станаха част от звездното жури тази година. Гала и Нана по традиция дадоха своя вот за „Мистър Sofia Open 2021“, а към тях се присъединиха и две носителки на титлата „Мис България“ – водещата на спортните новини Гергана Гунчева и новото попълнение на панела в „На кафе“ Ромина Тасевска. Своя Топ 3 в нетрадиционната за тенис турнир надпревара подадоха още певиците Поли Генова и Маги Джанаварова, както актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

Беноа Пер се присъедини към Фернандо Вердаско и Николоз Басилашвили, които са първите двама победители в първия по рода си избор в тенис тура – съответно на Sofia Open 2019 и Sofia Open 2020.

„Много съм щастлив. Явно брадите се харесват, след като Вердаско и Басилашвили са спечелили преди мен, ама техните бради не са като моята“, каза с широка усмивка Беноа Пер – „Мистър Sofia Open 2021“.

„Много е забавно, много хубава идея“, добави Пер, който се впечатли и от факта, че полученият традиционен български калпак е от естествена агнешка кожа.