Бляскаво парти за звездите на Sofia Open

Карен Хачанов, Данийл Медведев, Роберто Баутиста Агут, Николоз Басилашвили и Гаел Монфис приветстваха всички ВИП гости на партито на играчите на Sofia Open 2019 в Megami Club – хотел „Маринела“ снощи. Всички споделиха не само впечатленията си от българската столица, турнира категория ATP 250, но и как приятелството между тях и невероятните мигове в България са ги накарали да се завърнат или пристигнат за първи път тук.

„В София усещам страхотна енергия. Веднъж вече бях тук и си казах, че това е великолепен момент да дойда отново“, заяви Гаел Монфис, който бе придружаван от приятелката си Елина Свитолина – №7 в световната ранглиста за жени. Французинът ще дарява по $100 на детската болница в Одеса за всеки ас на Sofia Open.

Водачът в схемата Карен Хачанов сподели, че първите му впечатления от България са изцяло положителни. „Много приятелски настроени хора. София е красив град и се радвам, че съм тук“, каза намиращият се под №11 в световната ранглиста руснак.

Сънародникът му Данийл Медведев пък бе изненадан от лекотата, с която може да комуникира с хората в България. „Установих, че много хора говорят руски. Бариерата между нас падна мигновено. Дори за краткото време тук събрах само хубави впечатления“, каза риснакът.

За разлика от тях Николоз Басилашвили вече познава добре София от участието си през 2017 г. „Тогава бях 89-и в света, разликата в ранкинга е огромна. Знам, че ще бъде трудно да повторя успеха си. Надявам се да го направя с помощта на невероятната публика, която превръща всеки мач в празник“, коментира грузинецът, който е 22-и в световната ранглиста.

С изцяло положителни спомени от София е и шампионът от 2016 г. Роберто Баутиста Агут. „Преди три години бях 21-и в света и бях водач на схемата. Сега сме четири човека от Топ 20. Конкуренцията е огромна. Нямам конкретни цели. Ще играя мач за мач и се надявам да стигна далеч“, заяви Баутиста Агут, който освен титлата има и полуфинал от 2017 г.

Вечерта започна с атрактивна шоу програма на балета и акробатите на Megami Club – хотел „Маринела“, а след официалната реч на директора на турнира Горан Джокович и приветствието на топиграчите продължи със специални хореографии на сцената. Баутиста Агут и Матео Беретини дълго се радваха на музика, програма и внимание от гостите. От играчите на купона дойдоха още Михаил Кукушкин със съпругата си Анастасия, Мартин Клижан, Виктор Троицки и Ненад Зимонич.

Сред ВИП гостите бяха посланикът на турнира Юлиан Вергов с дъщеря си, Ненчо Балабанов, Ники Кънчев, Любо Ганев, актьорът Евгени Будинов, Иво Танев и много други известни лица, приятели и партьори на Sofia Open 2019.