Вердаско не остави шанс на Лазаров

Поставеният под №6 в основната схема Фернандо Вердаско се класира с лекота за втория кръг на Sofia Open. Левичарят от Испания се наложи с 6:2, 6:1 над последния останал представител на България в основната схема Александър Лазаров. Срещата продължи едва 51 минути.

Въпреки поражението, Лазаров изпраща изключително успешен турнир, в който той успя да запише две победи в квалификациите – срещу Лукаш Лацко и Лука Вани.

Следващият съперник на Вердаско в „Арена Армеец“ ще бъде Мариус Копил, който в понеделник осъществи обрат в двубоя си срещу Стан Вавринка. Победителят ще се класира за четвъртфиналите.

„Това беше сбъдната мечта. Не беше тежък мач. Взех три гейма, достатъчни са ми. Не съм спал няколко дни. Сега, когато се отпуснах, усетих колкото много съм уморен.надявам се да използвам участието си в София като трамплин“, коментира Лазаров на пресконференция след двубоя.

„Изпитвам голям респект към Вердаско. Гледах негови мачове до 04:30 сутринта, опитвах се да си изградя стратегия, но не се получи. Изводът, който си направих от турнира е, че човек не трябва да спира да се бори. Една точка може да промени целия двубой“, добави българинът.

Лазаров напуска турнира с 12 точки за ранглистата и чек за малко над 5000 евро.