Гаел Монфис: Искам да се забавлявам на корта

Пресконференция на Гаел Монфис след победата със 7:5, 6:3 над Михаил Кукушкин:

– Кажете няколко думи за турнира. Как виждате обстановката, какви са вашите очаквания?
– Очаквах да е нещо хубаво. Предишният път, когато бях в България ми хареса много. Публиката е с мен още от първия ми мач, това наистина ме радва. Всичко е страхотно.

Как намирате настилката в залата. Миналата година имаше тенисисти, които казваха, че заради високата надморска височина е малко по-бърза.
– Заради надморската височина топката излита малко неконтролируемо от ракетата, отскача ниско. За мен лично кортът изглежда малко бавен. Мисля, че този корт прави отскока на топката малко по-труден.

– След победата над Троицки казахте, че искате да подобрите началния удар. Успяхте ли да го направите?
– Мисля, че се подобри. Моята задача беше да намеря по-добър ритъм, което и направих. Вдигнах процента на вкаран първи сервис. Моята цел беше да използвам началния удар като оръжие. Тук играем в зала и искам да се възползвам от него. Искам да използвам това оръжие и на четвъртфиналите. Може и да не направя толкова много асове, но е важно началният удар да върви.

– Колко важно за теб е да се забавляваш на корта и колко често ти доскучава?
– За мен това е най-важното нещо – да се чувствам добре, да се забавлявам на корта. Това, за нас, може да е и професия, но в крайна сметка тенисът е спорт. Когато бях дете, моите родители ми казваха: „В сряда, когато си на тенис се забавлявай“. Важното е да изпитваме това забавление на корта. Ние жертваме доста, понякога хората не го разбират, но тенисът е и едно голямо удоволствие. Един ден, ако не съм щастлив излизайки на корта, вероятно ще спра да играя.

Добавяне на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *