Гаел Монфис: 15 е щастливото ми число, така че имам още работа

Поставеният под №2 в основната схема Гаел Монфис се класира за финала на Sofia Open 2021. В мач с две лица, 35-годишният французин се наложи със 7:5, 6:0 над американеца Маркос Хирон. Изключително равностоен първи сет беше гарниран с еднопосочен трафик през втория и след 65 минути игра Монфис се поздрави с успеха.

 

Поздравления, Гаел! След толкова време отново си на финал. Спечели предишните, какво очакваш утре?

Може би да спечеля нова титла. Сега просто искам да се възстановя добре, да се подготвя добре за мача с треньорите си. Ще е обикновен мач. Винаги е страхотно да си на финал, но това е просто още един мач, с друг съперник. Трябва да се подготвя за утре. Определено ще опитам да играя по най-добрия възможен начин, да играя моята си игра и да спечеля още една титла.

Харесваш ли числото 11? (До момента в кариерата си Монфис е спечелил 10 титли в АТП тура – бел. ред.)

Ами, щастливото ми число е 15. Така че имам още много работа.

Кажи ни няколко думи за днешния мач. Тръгна трудно в мача, а след това показа удивителна игра.

Да. Беше трудно в началото. Имах проблем с намирането на точното място на корта. Не знаех дали трябва да съм по-агресивен. Той се движеше страхотно, удряше добре. Беше малко по-нападателен от мен. Затова реших да променя начина си на придвижване. Да сляза по-ниско на корта, да използвам повече слайс. Може би малко да поизляза на мрежата. Направих мача по-физически.

Изглежда, че ти харесва да играеш в София, макар че, за нещастие, този път без публика.

О, да, харесват ми тези кортове. В началото ми беше малко трудно без фенове. Почувствах, че трябва да взема малко енергия от моя екип. Не е лесно да се играе без публика. Не обичам. Но съм щастлив от начина, по който се развиват нещата. Спечелих два мача въпреки че няма фенове. Имам лош опит с такива мачове. Но трябва да го преодолея и да се справя.