Григор Димитров: В момента изживявам мечтата си

Титла от Шлема е голямата ми цел

“В момента изживявам мечтата си – печеля турнири и играя добър тенис. Намирам се в средата на кариерата си и съм си поставил много цели, които искам да постигна.” Това каза Григор Димитров на официалната си пресконференция преди дебютното си участие на Garanti Koza Sofia Open.

„Чувствам се добре физически и психически. Честно казано и аз останах изненадан от състоянието си, особено в Бризбън, тъй като ми беше първи турнир и нямах представа дали съм направил добра подготовка. Имах силни мачове и в Австралия. Много исках да играя на финал срещу Федерер, това ми беше мечтата.

След загубата от Надал изиграх този мач в главата си десетки пъти, опитвах се разбера къде какво съм сгрешил. След време обаче осъзнах, че съм дал всичко от себе си, което е най-важното. След срещата Рафа ми каза да продължавам по същия начин и че с тази игра ще спечеля титла от Шлема”.

Попитан за какво мечтае, Димитров каза следното: „От малък мечтата ми е да спечеля титла от Големия шлем, а защо не и да стана №1 в света. Това е в обсега ми сега. Трябва да продължавам да работя и да съм концентриран на корта”.