Григор Димитров с първа победа в София

Българинът е на четвъртфинал след обрат

Григор Димитров започна с победа участието си на Garanti Koza Sofia Open. В изключително драматичен двубой, най-добрият български тенисист в историята се наложи с 2:1 сета над Йежи Янович (Полша), в отделните части 4:6, 6:3, 7:5.

Успехът е първи за Димитров на родна земя в индивидуални турнири (1:4) и общо 11-и от началото на сезона. Секунди след последната точка българинът благодари на публиката за подкрепата и сподели, че успехът е заслуга изцяло на феновете.

„Победата е изцяло ваша, вие ми измъкнахте мача. Да играя пред родна публика е адски вълнуващо, искам да благодаря на всички, че дойдохте тази вечер. Не преувеличавам – победата е изцяло ваша. Благодаря ви”, бяха първите думи на Димитров.

„Първите мачове в турнир са малко трудни, трябва да се нагодиш към условията. Троицки? Не става по-лесно. Много пъти сме играли един срещу друг, знам какво да очаквам. Трябва да си почина и да направя същото утре вечер”, каза още третият в схемата. В петък Димитров ще се изправи срещу Троицки, а залогът ще бъде участие на полуфинал в надпреварата.

Димитров и Троицки до момента са се срещали 4 пъти, в които имат разменени по 2 победи. Първият им мач е от сезон 2012 в зала (Базел), а Григор побеждава с 6:3, 6:2. В началото на миналата година те се срещнаха и на твърдите кортове в Бризбън, а победител отново излезе българинът – 5:7, 7:6 (6), 6:2. Буквално дни след този мач дойде и сблъсъкът им на финала в Сидни, а Троицки взе сладък реванш – 2:6, 6:1, 7:6 (7). За последно двамата балканци премериха сили на старта на „Ролан Гарос“ 2016. В Париж победител излезе Троицки – 2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.