Две български двойки в основната схема на Sofia Open 2021

Две български двойки получиха уникалната възможност да играят на силния турнир от категория ATP 250 Sofia Open 2021. Димитър Кузманов/Александър Донски и Адриан Андреев/Александър Лазаров получиха „уайлд кард“ за основната схема и ще участват в шестото издание на турнира в София от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец“.

Благодарение на привилегията България да има свой турнир от световния тур, талантливите български тенисисти се включват директно в надпреварата с част от най-големите звезди от световния тенис елит.

За Кузманов това е шесто участие на Sofia Open, където през 2017 г. стигна четвъртфинал в двойка с Александър Лазов. Тазгодишният му партньор, Донски, също е четвъртфиналист в София, но от 2019 г., когато с Александър Лазаров загубиха 3:6, 1:6 от индийците Бопана/Шаран.

Единственото досегашно участие на Адриан Андреев на двойки е през 2019 г., когато с Димитър Кузманов загубиха от шампионите от 2018-а Хаасе/Миделкооп.

Четиримата български участници на двойки ще участват и в надпреварата на сингъл.
Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров получиха „уайлд кард“ за основната схема, а българите на Sofia Open 2021 ще са общо петима, след като Александър Донски и Симон Антъни Иванов получиха „уайлд кард“ за квалификациите на сингъл.