Двойка №1 в света и 9 шампиони от „Големият шлем“ ще играят на Sofia Open 2020

Двойка №1 в света и общо деветима шампиони от „Големият шлем“ ще играят на Sofia Open 2020 от 7 до 14 ноември. Схемата в карето ще бъде оглавявана от водачите в световната ранглиста Хуан Себастиан Кабал/Робърт Фара. Колумбийците са двукратни шампиони в турнири от „Големият шлем“, като спечелиха Уимбълдън 2019 и US Open 2019 и са без прекъсване на върха на класацията от юли миналата година.

В София ще играят и шампионите от тазгодишния „Ролан Гарос” Кевин Кравиц/Андреас Мийс. Преди две седмици германците защитиха успешно титлата си от 2019-а в Париж и са единствената двойка от тази страна, спечелила надпревара от Шлема в последните 83 години!

Джейми Мъри също ще играе в „Арена Армеец”. Братът на Анди Мъри има четири финала в Големия шлем. Британецът, носещ прякорът Разтегателния, спечели Аустрелиън и US Open през 2016 г. в компанията на Бруно Соарес

В София ще се появят и още четирима други шампиони от Големия шлем: Джон Пиърс (Аустрелиън оупън 2017), Майкъл Винъс (Уимбълдън 2018), Юрген Мелцер (Уимбълдън 2010, US Open 2011) и Едуар Роже-Васлен (Ролан Гарос 2014).

По ранкинг в основната схема на Sofia Open 2020 влизат десет двойки:

Хуан Себастиан Кабал/Робърт Фара

Джон Пиърс/Майкъл Винъс

Кевин Кравиц/Андреас Мийс

Юрген Мелцер/Едуар Роже-Васлен

Джейми Мъри/Нийл Скупски

Макс Пърсел/Люк Савил

Сандер Жиле/Йоран Флийген

Фабрис Мартен/Юго Нис

Никола Чачич/Марсело Демолинер

Марсело Аревало/Матве Миделкооп

На място в София ще бъдат добавени още четири, а България ще получи две „уайлд кард”.