Джеймс Дъкуърт с обрат в първия си мач на Sofia Open

Австралиецът Джеймс Дъкуърт се класира за втория кръг на Sofia Open 2021, след като записа обрат в двубоя си срещу Емил Руусувуори (Финландия) – 3:6, 6:4, 6:4. Срещата беше първа програмата за сряда и продължи близо два часа и половина. Двубоят беше изключително равностоен, като 22-годишният финландец дори спечели сумарно повече точки (103 срещу 100), но последната, най-важната, беше на сметката на Дъкуърт.

„През последните седмици изиграх доста двубои. Не започнах двубоя добре, но впоследствие успях да подобря представянето си. Доволен съм от начина, по който се представих през втората половина на двубоя“, коментира Дъкуърт в интервюто на корта.

Макар това да беше първи двубой между двамата, австралиецът сподели, че те се познават добре. „Тренирали сме няколко пъти заедно. Знаех, че ме очаква труден мач. Условията в зала отлично пасват на играта му“.

Във втория кръг Дъкуърт ще срещне опитния французин Беноа Пер, който надви на старта 7-ия поставен Алехандро Давидович Фокина. „Какво да очаквам ли? Добър въпрос. Той (Пер) може да прави великолепни неща, винаги е интересно да наблюдаваш негови мачове. Притежава отличен начален удар. Мисля, че който от нас сервира по-добре ще има по-добър шанс да спечели“, коментира Дъкуърт.