Джони О‘Мара и Кен Скупски: Беше страхотно!

Представителите на Великобритания Джони О‘Мара и Кен Скупски са новите шампиони в надпреварата на двойки на Sofia Open. На финала те се наложиха в два сета над австрийците Оливер Марах и Филип Освалд, поставени под №3 в схемата, с 6:3, 6:4 след 77 минути игра.

Кен, от единия брат на другия. Минахте като кралското семейство през този турнир…

КС: Страхотно усещане. Бяхме тук миналата година, когато Нийл играеше с Джейми. Не успяхме да преодолеем втори кръг, мисля. А беше много важно за Нийл, защото се бореха да стигнат до финалите на АТП. Бяхме разочаровани, че не успяхме да им помогнем. Но те спечелиха титлата. Щастлив съм, беше страхотен турнир. Забавлявахме се заедно. Страхотно е да се върнем в София. Наистина беше страхотно.

Джон, минаха две години от последната ти тила на двойки. Как се чувстваш?

ДО: Супер. Наистина мина много време. Страхотно е да спечеля тази титла, да си кажа, че може би това е нивото, на което мога да се състезавам. Чувствам се добре. Супер е да споделя това с Кен. Не са чести случаите да играеш двойки с някой, когото наистина харесваш. Да имам такъв силен момент с Кен е най-доброто усещане, което съм имал на корта от… От всякога.

Може ли това да е стъпало за вас като двойка, да останете като двойка до края на сезона и може би догодина?

ДО: Надявам се – да. За мен лично – аз играх добре на Откритото първенство на САЩ. Запазих инерцията и тук. Надявам се да продължа да играя добре следващите седмици. А и догодина. Сигурен съм, че Кен иска същото.

КС: Не останаха много турнири до края на сезона. Имаме различни планове и заявени участия. Но направихме добра серия заедно. Играхме добре и преди време. Това е нещо, за което със сигурност трябва да помислим за в бъдеще.

Още един Скупски ще играе финал тази вечер. Някакви съвети към брат ти?

КС: Този мач е чак довечера. Преди това ще се фокусирам върху мача Ливърпул – Манчестър Сити. Това е следващото голямо спортно събитие тази вечер. Надявам се Ливърпул да вземе мача. А след това идва Нийл, който може да вземе третата победа за нас. Той има огромен шанс. Играе със Салисбъри и се забавлява с него. Ще имат труден мач.