Джон Милман: Обичам шопската салата и Стара Загора

Австралийската звезда Джон Милман се оказа с изключително добри спомени от България от кариерата си на юноша. След победата си над 19-годишния Адриан Андреев в първия кръг на Sofia Open, 31-годишният австралиец показа впечатляваща памет за свои преживявания у нас като юноша, разказа любопитни факти, призова феновете да подкрепят него от следващия му мач и поздрави организаторите на Sofia Open за страхотната работа.

„Всъщност, ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам“, разказа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.

„Страхотно е, че може да играем пред публика тук. Видях всички поставени знаци, видях, че всички носят маски, че спазват задължителната социална дистанция в залата, което също е страхотно. Според мен затова ние играем тенис – заради феновете. В началото на моята кариера, когато бях малък, съм играл много мачове пред нито един фен, но тенисът всъщност е нещо друго. Тенисът е спорт, който забавлява и доставя наслада, а ние обичаме да играем пред публика и хора, които се възхищават на тениса. В мача ми срещу Андреев публиката беше срещу мен, но това е напълно, напълно разбираемо. Но се надявам, че аз ще мога да разчитам на тяхната подкрепа в моя следващ мач“, продължи Милман.
„Мисля, че всички вие, които организирате Sofia Open, сте свършили фантастична работа дотук и съм много щастлив, че удължавам престоя си в България. Сезонът за мен все още не е приключил“, каза още той.

„Победата ми срещу Адриан Андреев със сигурност не беше толкова лесна, колкото би помисли някой от резултата. Първият сет беше труден. Андреев беше много конкурентоспособен. Вижте, и аз съм бил на неговото място. Моята цел тогава беше да поддържам нивото си във възможно най-дълъг период от време. И понякога, когато все още се в търсене на необходимия опит, е трудно да поддържаш такова високо ниво. Аз успях да играя равномерно, а той отпадна във втория сет. Но си беше завързан мач, независимо от резултата.

Той се изказа много ласкаво и за кариерата на Адриан до момента. „Вижте, той има много по-успешна кариера като юноша, отколкото аз имах. Лесно е да погледнем към тези млади тенисисти от следващото поколение, които правят пробив в тура, почти веднага – Яник Синер, Алекс де Минор, Денис Шаповалов, тези момчета ми изскачат в ума веднага. Но реалността е такава, че на повечето други играчи им отнема време, както и на самия мен. И на мен ми трябваше време, за да натрупам необходимия опит, необходимите мачове на различно ниво, за да пробия. Мисля, че ключовото за Адриан е да продължава да работи и да се опитва да се развива, а резултатът в ранкинга му ще дойде, няма съмнение в това. Смятам, че понякога се заблуждаваме малко заради успеха на някои млади играчи, но за повечето играчи от топ 100 отнема малко повече време, докато извървят пътя си и направят тази стъпка нагоре към постоянна част от АТП тура“, заяви Милман.