Димитър Кузманов след жребия: Дано запиша нова победа над Топ 100 играч

Пол Макнами: Благодарни сме на голям шампион като Стан

Днес в „Арена Армеец“ беше изтеглен жребият за 2018 DIEMA XTRA Sofia Open. Българската втора ракета Димитър Кузманов ще има тежка задача на старта, като в първия си мач от третото си участие в надпреварата ще играе срещу седмия поставен Жоао Соуса (Португалия).

„Благодаря на организаторите и на Българската федерация по тенис, че ми предоставя възможност за трета година да участвам в този прекрасен турнир. Очакванията ми са както всяка година – да се представя добре. Не проста да участвам, а да взема мача си. Жребият е нормален – всички играчи в основната схема са добри, доказани имена с дълги визитки. Надявам се дойдат доста хора и да подкрепят не само мен, но и всички други българи в основната схема и квалификациите. Не съм играл срещу Соуса, но скоро победих топ 100 играч. Дано тук запиша нова такава победа“, коментира жребия си Кузманов.

Другият играч, участник в жребия – руснакът Михаил Южни, също има тежка задача на старта, като ще се изправи Андреас Сепи. „Харесвам този турнир, обичам организацията. Щастлив съм да играя отново в София. Мисля, че схемата е доста добра. Ще има интересни мачове още в първия кръг. Надявам се феновете да се забавляват. Първият кръг ще е тежък за мен“, каза Полковника по време на жребия.

„Имахме късмет, че такъв шампион, какъвто е Стан Вавринка се съгласи да дойде тук и да играе в София. Може би имахме късмет, че той отпадна рано в Австралия, а след седмица ще играе в Ротердам, че е здрав. Сигурно е видял възможност да изиграе няколко мача тук. Освен това разбираше в каква тежка ситуация сме поставени. Надявам се феновете да дойдат в залата и да продължат да подкрепят турнира. Това е много важно, защото искаме да останем в София“, коментира по време на официалната церемония по теглене на жребия турнирният директор Пол Макнами.

„Изключително сме радостни, че за трета поредна година сме домакини на този голям тенис форум. Факт е, че организацията мина през много емоции. Хубаво е, че успяхме и тази година да осигурим топ имена, които да участват, така че всички фенове и зрители да останат доволни от видяното. Разбира се, имаме своите очаквания и към получилите „уайлд кард“, които бяха дадени на родни състезатели. Планирали сме доста изненади. За нас е истинско удоволствие ще дойде топ име като Вавринка“, допълни и Генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова.