Димитър Кузманов: Sofia Open е невероятно изживяване

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще участва за пети път в Sofia Open. Първият му съперник тази година ще е представителят на Италия – Салваторе Карузо. Победителят от мача във втория кръг ще играе срещу №2 в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада).

„Пето поредно участие за мен на този прекрасен турнир. Мога да кажа, че жребият е приемлив, въпреки че няма леки противници от всички заявени, които ще вземат участие. Благодаря на Ади (Адриан Андреев), който изтегли моя съперник. Познавам много добре Салваторе. Той доста често вземаше участие на турнирите АТП „Чалънджър“, тренирали сме доста пъти. Нямаме официален мач помежду си. Очаквам тежък мач, както всъщност съм очаквал и преди жребия – срещу всеки един от съперниците. Най-важното за мен е да изпълня указанията, които имам от моя треньор – това, което аз трябва да правя на корта“, коментира пловдивчанинът своя жребий.

Кузманов, който вече е в историята на българския тенис като играчът с най-много победи за националния отбор за Купа Дейвис, още веднъж изказа високата си оценка и благодарност за шанса да мери сили с някои от най-добрите тенисисти в света пред родна публика.

„Sofia Open е невероятно изживяване. За жалост, тази година, с оглед на ситуацията по света и пандемията, залата няма да може да бъде пълна, но все пак хубавото е, че има ограничен брой фенове, които ще могат да наблюдават срещите. Призовавам всички да спазват наложените мерки, за да се проведе успешно този прекрасен турнир и да продължава да се провежда, защото това е невероятна възможност за всички български тенисисти“, каза още Кузманов във виртуалната си пресконференция.