Донски отстъпи пред руснак в първия кръг на квалификациите

Александър Донски отпадна на старта на квалификациите на петото издание на турнира Sofia Open. 22-годишният българин отстъпи с 0:2 сета пред руснака Аслан Карацев, в отделните части 2:6,3:6.

Първият сет беше решен от два пробива, дело на Карацев в началото и края на частта. Във втория сет играта стана чувствително по-равностойна, като първо пред Донски се откриха две точки за пробив, но Каратсев не се пропука и изразни за 2:2. В ключовия седми гейм 27-годишният тенисист проби подаването на Донски и поведе с 4:3, след което до края на срещата не позволи на българина да наваксва изоставането.

Карацев, който в момента е №113 в ранглистата (личен рекорд), прави най-силния сезон в кариерата си. От началото на годината той има участие на 4 финала в турнири от Чаланджър сериите (2-2 победи).

Това беше и последният двубой от програмата на първия ден на турнира. По-рано днес загуба в квалификациите допусна и Габриел Донев. В неделя отново ще има българско участие на Sofia Open. След 18:00 часа на централния корт ще излезе Адриан Андреев, който ще премери сили Джон Милман в първа среща от основната схема.