Дъкуърт е четвъртфиналист в София след успех над Пер

Джеймс Дъкуърт се класира за четвъртфиналите на Sofia Open 2021, след като победи с 2:0 сета Беноа Пер, в отделните части 6:4, 6:4.

Французинът започна силно двубоя и поведе с 4:1 гейма, осъществявайки два пробива. Последва срив в играта на Пер и той загуби следващите 5 гейма, с което и сета.

През втората част Дъкуърт на няколко пъти стигаше до преднина 40:15 в сервис-геймовете на Пер, но така и не успяваше да пробие. Това се случи в 10-ия гейм, а реализираната точка за пробив беше и мачбол.

„Започнах бавно срещата, а в същото време той беше много разнообразен. Беше ми трудно да намеря ударите си“, коментира в интервюто на корта Дъкуърт. „С течение на двубоя успях да изчистя играта си, форхендът ми започна да функционира както ми се искаше. Успях да върна и двата пробива и нещата за мен потръгнаха“, добави австралиецът.

Съперникът на Дъкуърт ще стане известен по-късно днес и ще бъде определен от двубоя между водача в схемата и миналогодишен шампион Яник Синер (Италия) и квалификанта Егор Герасимов (Беларус).