Жребият е хвърлен – Кузманов, Лазаров и Андреев научиха съперниците си на старта на Sofia Open 2021

Тримата български представители в основната схема на Sofia Open 2021 научиха съперниците си на старта на турнира. Димитър Кузманов, за когото това ще бъде шесто участие в надпреварата, ще премери сили в първия кръг с италианеца Лоренцо Музети. Спечелилият двубоя ще играе срещу 4-ия поставен Александър Бублик (Казахстан), който започва участието си в турнира директно от осминафиналите.

Лазаров и Андреев ще се изправят на старта срещу представители на Сърбия. Роденият в Маями Алекс Лазаров има за съперник Филип Краинович, като спечелилият двубоя ще играе във втория кръг срещу тенисист от квалификациите или Ласло Джере (Сърбия).

Адриан Андреев, който попадна в последната четвъртина на жребия, ще играе в първия кръг с Миомир Кецманович. Победителят от двубоя ще срещне във втория кръг Адриан Манарино (Франция) или Джанлука Магер (Италия).

Водач в схемата е шампионът от миналата година Яник Синер. Любопитен е фактът, че на осминафиналите италианецът ще играе с тенисист от квалификациите или с Вашек Поспишил (Канада), когото победи на финала в София миналата есен.

Поставени под №2, №3 и №4 в схемата са Гаел Монфис (Франция), Алекс Де Минор (Австралия) и Александър Бублик (Казахстан), като всички те, подобно на водача Синер, ще се включат в надпреварата директно от втория кръг (осминафинали).

В неделя започват квалификациите, в които България има двама представители – Александър Донски и Симон Антони Иванов. За място в основната схема са необходими две победи.

Двубоите от основната схема на Sofia Open 2021 започват в понеделник.