Информация от Sofia Open

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек – носител на две титли от „Големият шлем“ от 2019 г. при юношите – на сингъл на „Уимбълдън“ и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

„Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест – в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България“, заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.

„СофияМед“, официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.
Още един българин – Александър Донски, получава „уайлд кард“ за квалификациите на Sofia Open 2020. В тях ще участва и Габриел Донев.

Схемата на квалификациите включва имена като бившия №6 в света Жил Симон и бившия №12 Виктор Троицки, финалист в първото издание на турнира и шампион на двойки през 2017.