Кеш и Мектич срещу Ескобар и Недовесов на финала при двойките на Sofia Open 2023

Третите поставени Джулиан Кеш (Великобритания) и Никола Мектич (Хърватия) ще спорят за трофея при двойките на Sofia Open 2023 срещу Гонсало Ескобар (Еквадор) и Александър Недовесов (Казахстан).

В първия полуфинален дуел, Кеш и Мектич се наложиха с 2:0 сета – 7:5, 6:4, срещу Ариел Бехар (Уругвай) / Адам Павлашек (Чехия). И в двата сета Кеш и Мектич осъществиха пробиви в последните геймове.

Още по-изразителни бяха отстранилите на четвъртфиналите Янаки Милев и Пьотр Нестеров – Ескобар и Недовесов. Днес те победиха с 6:3, 6:2 австралийците Макс Пърсел и Джон-Патрик Смит. Срещата продължи 64 минути.

Ескобар и Недовесов достигнаха до четвъртия си финал като двойка в Тура за сезона и ще се опитат да спечелят втора титла след триумфа си в Бостад (Швеция) през юли.

Финалът при двойките на Sofia Open 2023 ще се играе в събота от 12:30 часа на централния корт в „Арена София“. От 15:00 часа пък ще започне финалът на единично.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВАТА ПОЛУФИНАЛА НА ДВОЙКИ

Турнирът се провежда с подкрепата на Inbet, Нова Броудкастиг Груп, А1, Diema Extra, Електрохолд, Софиямед, Първа инвестиционна банка, Europa Bullion, Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.