Красен Кралев: Sofia Open 2020 е пример за това как трябва да се провежда състезание по време на пандемия

Спортният министър Красен Кралев гостува в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ, където коментира приключващото днес пето издание на Sofia Open. Кралев е категоричен, че организаторите са свършили отлична работа и могат да служат за пример как трябва да се провеждат спортни мероприятия по време на коронавирус пандемията.

„Успешната организацията на тенис турнира Sofia Open 2020 е пример за това как трябва да се провежда състезание по време на пандемия. Публиката в тениса е коренно различна от тази в другите спортни мероприятия. Има изключителна дисциплина и ред. В зала с 12 000 места има 1500 души, което е предостатъчно. Няма викане, няма емоции. Докато протича разиграването по традиция се пази пълна тишина, при края на разиграването се ръкопляска. Този турнир може да бъде показван като пример за това как трябва да бъде провеждано едно състезание, как трябва да се държи публиката. Когато дойде моментът, в който ние ще отворим наново състезанията за публиката, ще настоявам да следваме този протокол и този модел на организиране.

Смятам, че практикуването на спорт и ходенето на спортни състезания изключително много помага за преодоляването на стреса от пандемията“.