Кузманов отпадна на старта

Българинът отстъпи в два сета пред Робин Хаасе

Участващият с „уйалд кард” Димитър Кузманов приключи участието си на сингъл на Garanti Koza Sofia Open. Националът на България за Купа „Дейвис” отстъпи с 4:6, 3:6 пред Робин Хаасе (Холандия) след 67 минути игра на централния корт в „Арена Армеец”. За Мико това беше втори двубой в основна схема на турнир от АТР 250 сериите.

Той отпадна на старта в София и преди година, когато отстъпи пред Рикардас Беранкис. Припомняме, че Димитър Кузманов, в тандем с Александър Лазов, се класира за четвъртфинал в надпреварата на двойки. Техните следващи съперници ще станат ясни по-късно тази вечер.

„Бях по-спокоен в сравнение с първия мач тук – вчера на двойки. Чувствах се по-освободен. За съжаление един брейк реши първия сет. Той имаше една възможност и я използва. След това играта му тръгна по-добре. Вторият сет отново по същия начин – бърз пробив. От там нещата пак се обърнаха в негова полза. Той започна да играе по-освободено, а аз вкарах малко напрежение. Радвам се, че успях да върна единия пробив и успях да го затрудня. Но не беше достатъчно.

Съжалявам, че не съм в толкова добра форма заради контузията. Не искам да звучи като оправдание. Радвам се, че на моменти бях равностоен. Не бях уморен. Физически съм добре подготвен, остава да наваксам в игровата форма. С всеки мач се чувствам по-добре. Чакам следващия мач на двойки. Да играеш пред родна публика, в такава зала, носи напрежение. Още повече играеш пред български фенове, които нямат възможност да те гледат толкова често. Искам да благодаря на БФТ и Garanti Koza, че ми представиха тази възможност, защото не всеки има такава възможност“, коментира Кузманов.