Лазаров и Донски срещу Мартен и Куреши в първия кръг, Нестеров и Милев ще срещнат американци

Двете български двойки, които ще участват в основната схема при дуетите на Sofia Open 2022 научиха съперниците си в първия кръг.

Александър Донски и Александър Лазаров ще премерят сили с изключително опитния френско-пакистански тандем Фабрис Мартен / Айсам-Ул-Хаг Куреши. Спечелилата двойка ще срещне на четвъртфиналите поставените под №1 италианци Фабио Фонини и Симоне Болели или Марк-Андреа Хюслер / Бернабе Сапата Мирайес.

Всички тези двойки са от горната половина на схемата. Вторият роден дует, който е в състав Пьотр Нестеров и Янаки Милев, ще има за съперници на старта американците Джак Ванс и Джейми Ванс, които намериха място в схемата в последния момент.
Победителят от тази двойка ще срещне на четвъртфиналите Томислав Бъркич / Гонсало Ескобар или вторите поставени Рафаел Матос / Вега Ернандес.

При дуетите прави впечатление участието на двама бивши шампиони от Sofia Open. Джейми Мъри, който през 2020 г. триумфира в тандем с Нийл Скупски, сега се включва заедно с португалеца Франсиско Кабрал.

Робин Хаасе, шампион от 2018 г. с Матве Миделкооп, ще си партнира с австриеца Филип Освалд.

В надпреварата на единично трима българи са с гарантирано място в основната схема – Григор Димитров, който е трети поставен и почива на старта, Димитър Кузманов и Александър Лазаров.