Лазаров отпадна след сет преднина

Трима българи остават в турнира

Приключи българското участие в квалификациите на DIEMA XTRA Sofia Open. Александър Лазаров отстъпи с 1:2 сета пред третия в схемата Оскар Оте (Германия), в отделните части 7:6 (3), 5:7, 1:6 в двубой, който продължи 108 минути.

По този начин българите в турнира останаха трима – Димитър Кузманов, Александър Донски и Адриан Андреев, които ще участват в основната схема с „уайлд кард“.

“Винаги те е яд след загуба. Прибързах при 5:5 във втория сет, но въобще не очаквах, че ще мога да се върна след 2:5. Такива играчи при 2:5 приключват сета. Леко се превъзбудих. За това ме е яд най-много“, коментира Лазаров.

Лазаров, подобно на Лазов няколко часа по-рано, спечели първия сет след тайбрек, но след това допусна обрат и напусна турнира. Националът ни за Купа „Дейвис“ регистрира значителен брой непредизвикани грешки, които нарушиха играта му в решаващия сет на срещата.

„Доволен съм. Показах, че не съм толкова далеч от такива играчи. Благодарен съм много за възможността, която организаторите ми предоставят за трета поредна година – да участвам на толкова голям турнир. Помня, че преди две години бях много притеснен, направо не исках да излизам на корта. Вече започвам да свиквам да играя в толкова голяма зала. Този път бях притеснен, че мога да победя. Това е по-друг вид притеснение“, допълни 20-годишният софиянец.

Благодарение на успеха Оте се класира за финалния кръг на квалификациите, където ще срещне Стефано Наполитано (Италия) или Йозеф Ковалик (Словакия, №8).