Мюлер се завърна успешно

Наниза 17 аса срещу квалификант от Франция

Поставеният под №5 в основната схема Жил Мюлер се класира с лекота за втори кръг на Garanti Koza Sofia Open. Левичарят от Люксембург, който миналия сезон игра полуфинал в българската столица, постигна експресна победа с 6:3, 6:2 над Матиа Бург. Срещата продължи 83 минути, в които Мюлер наниза 17 аса и допусна 4 двойни грешки.

От своя страна Бург, който премина успешно през квалификациите, завърши двубоя със скромните 2 аса и 1 двойна грешка. 23-годишният французин загуби подаването си 3 пъти, като в същото време не успя да реализира нито една от 6-е точки за пробив, които се откриха пред него през двубоя.

“Тази година турнирът е по-силен. Играчите от схемата са по-силни. Харесва ми. Все пак, това че се върнах е добър знак“, коментира Мюлер. Във втори кръг играчът от Люксембург ще срещне победителя от двубоя Марко Тепавац (Сърбия) – Михаил Южни (Русия). По-рано този сезон, Мюлер спечели първата си титла от АТР Уърлд Тур, след като надви Дан Еванс във финала в Сидни.

Попитан дали усеща повече напрежение от пълната зала и повишения интерес на феновете към тениса в София покрай присъствието на Григор Димитров, той отговори: „Не знам. Но ще видим. Засега съм фокусиран само върху следващия мач. Ще е тежко, най-вероятно срещу Михаил Южни. Никога не е лесно да играеш срещу него. Добър тенисист е. Но вижте, вече няма лесен мач. Дори и днешният, макар че да изглеждаше така. Но той имаше доста точки за пробив, които трябваше да спасявам. Тук всеки противник е опасен. Мисля, че не трябва да гледаш напред в бъдещето. Ясно е, че съм тук, за да побеждавам. Но всички други 27 тенисисти са дошли за същото. Всеки иска да спечели. Затова е важно да се гледа мач за мач и да се концентрираш само върху следващото препятствие. Защото всички мачове са тежки.“