Огромен интерес към DIEMA XTRA Sofia Open

Месец преди финала останаха само 30% от билетите

Интересът на феновете към момента е с 20% по-висок от миналата година

Огромен е интересът към големия тенис турнир DIEMA XTRA Sofia Open, който ще се проведе в „Арена Армеец“ от 4 до 11 февруари. Точно един месец преди финала на надпреварата от сериите АТП 250 останаха свободни само 30% от капацитета на залата за решителната битка за трофея. Григор Димитров се завръща в България, амбициран да спечели още една титла с помощта на екзалтираната българска публика, на която благодари за изключителната подкрепа при завоюването на трофея през 2017 г.

70% от билетите за финалния ден на DIEMA XTRA Sofia Open 11 февруари (неделя) вече са изкупени. Разпродаден е и над 60% от капацитета за полуфиналните сблъсъци на 10 февруари (събота). Очакващите нов голям празник фенове показват много сериозен интерес и към сблъсъците от ¼-финалната фаза на 9 февруари (петък) – за деня са останали свободни малко над 50% от капацитета. Много добро е търсенето и на седмичните билети за всички дни от 4 до 11 февруари. При закупуването им феновете получават над 30% по-добра цена от индивидуалното закупуването на билети за всички състезателни дни.

Генерално има ръст от 20% на закупените билети спрямо същия период миналата година, когато впоследствие българските фенове пълниха „Арена Армеец“ до краен предел и впечатлиха света на тениса с посещаемостта за турнир от сериите АТП 250.

Билети може да купите онлайн от eventim.bg  и в мрежата в цялата страна – на касата на „Арена Армеец“, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, „Технополис“, Usit Colours и в Български пощи.

DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор на третото издание на Sofia Open. Основни спонсори на турнира са Emirates и Dubai Duty Free. Официален спонсор е „ЕКО България“. Предстои да бъдат обявени още ключови партньорства.

„Благодаря на фантастичните български фенове за огромния интерес. Имаме и много солидни партньори. Заедно ние изграждаме основите за бъдещето. Всичко с организацията е на професионално ниво и ни очаква истински празник за тениса“, заяви турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами.