О‘Мара и Скупски срещу Марах и Освалд във финала на двойки на Sofia Open 2021

Стана известен финалът в турнира на двойки на Sofia Open 2021. В последния мач при дуетите този сезон ще играят представителите на Великобритания Джони О‘Мара и Кен Скупки, които ще имат за съперници в неделя австрийците Оливер Марах и Филип Освалд, поставени под №3 в схемата.

В първия полуфинал за деня О‘Мара и Скупски бяха безапелационни и се наложиха с 6:3, 6:1 над тандема Роман Йебави (Чехия) / Матве Миделкооп (Нидерландия). Срещата продължи 50 минути, а Миделкооп се размина с възможността за трети път в кариерата си да играе финал на двойки в София, след ката стана шампион в дебютното издание през 2016 г. (заедно с Уесли Коолхоф) и през 2018 г. (заедно с Робин Хаасе).

Вторият полуфинал в София беше по-оспорван и се реши след шампионски тайбрек. След намеса на мрежата в последната точка, Марах и Освалд осъществиха обрата срещу Сантяго Гонсалес (Мексико) / Андрес Молтени (Аржентина) – 2:6, 7:5, 10-6. Мачът продължи час и половина, а Гонсалес и Молтени има за какво да съжаляват, след като в края на втория сет пропуснаха два мачбола.

Финалът на двойки е в неделя от 14:00 часа.