Петър Иванов: Sofia Open е изключителна реклама за България

Петър Иванов и оглавяваната от него Американската търговска камара в България за поредна година са важна част от проекта Sofia Open. Предприемачът с огромен опит в мегакомпании като Microsoft, 3Com/USRobotics и Cisco Systems е ментор на повече от 12 стартъп програми в Endeavor Bulgaria. Завършил е програмата „Основи на управлението“ на IMD, Лозана. Има и магистърски степени по „Бизнес администрация“ и „Компютърна наука и кибернетика“. Той е член на Почетния борд на Sofia Open.

 
– Г-н Иванов, лесно ли е за големия бизнес да поема ангажименти към спорта в кризисна ситуация като сегашната?

– Нашата камара и Българската федерация по тенис са отлични партньори и въпреки всички затруднения, произхождащи от кризата, не сме имали и миг колебание да продължим сътрудничеството си. Дори напротив – Sofia Open e толкова мащабно събитие, че само може да засили връзката спорт-бизнес. Щом федерацията успява да се справи толкова добре и тази година, трябва всички да сме на високо ниво.

– Какви възможности виждате в този турнир?

– Да започнем оттам, че чисто спортно той е изключително силен и носи емоции и радост на всички, които го гледат. Впечатлен съм, че с всяка година равнището се вдига. Освен това е отлична възможност за  реклама, затова и винаги го препоръчвам на бизнеса. И нещо много, много важно – покрай толкова „видим“ спорт като тениса, Sofia Open e огромна реклама за България! Вижте само какви участници има в турнира дори в сегашната ситуация, с която, за съжаление, всички сме принудени да се съобразяваме! Това звездно участие е голям комплимент към организаторите. И оценка. Друга безспорна възможност, която ни се предоставя, е да засилим интереса на децата към спорта, към движението, към честната игра. Такива събития са силно мотивиращи за бъдещи шампиони.

– Тенисът има специално място в дейността на AmCham. Ще има ли някой ден отново ваш любителски турнир?

– Да, тенисът е в нашата ДНК. Щом отмине здравната криза и утихнат страстите от президентските избори в САЩ, ще може спокойно да обсъдим този въпрос. Още повече, че винаги можем да разчитаме и на БФТ – първата спортна федерация член на камарата.