Подкрепете българското на Sofia Open 2023!

В третия ден от основната схема на Sofia Open 2023 българските фенове имат възможност да подкрепят Янаки Милев и Пьотр Нестeров. В „Арена София“ тандемът излиза в интригуващ четвъртфинал на двойки срещу Гонсало Ескобар и Александър Недовесов. Еквадорецът и казахстанецът се наложиха със 7:5, 6:2 срещу поставените под №4 австрийци Александер Ерлер и Лукас Мидлер.

В същото време участващите с „уайлд кард“ българи, определили себе си като Чука и Стената на пресконференция след триумфа, детронираха защитаващия титлата си при дуетите Давид Вега Ернандес и неговия партньор през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути.

В осмото издание на турнира от сериите АТР 250 Янаки и Пьотр имат възможност да влязат в историята, ако достигнат полуфинал. В четвъртък, не по-рано от 15:00 ч. на Корт 1 тандемът ще опита да стане първият български такъв, влязъл в Топ 4 на Sofia Open.

Може да ги подкрепите на живо, а билетите ще намерите в платформата Eventim.bg, както и във всички партньорски мрежи.

„Бих призовал всички любители на тениса да ни подкрепят, би било страхотно да играем отново пред родна публика на такова събитие“, призова Пьотр Нестеров.

Турнирът се провежда с подкрепата на Inbet, Нова Броудкастиг Груп, А1, Diema Extra, Електрохолд, Софиямед, Първа инвестиционна банка, Europa Bullion, Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.