Поли Генова: Тенисът – това е на „На инат“

За поредна година Поли Генова е сред посланиците на тенис турнира Sofia Open в столичната зала „Арена София“. Четвъртата на Евровизия 2016 изгледа победата на Джак Дрейпър (Вбр) над  Ян-Ленард Щруф (Гер) на полуфинала и докато финалистът даваше автографи, почитатели спираха Поли Генова за селфи.

– Здравейте, Поли, играете ли тенис?

– Не играя тенис, но много обичам да гледам. Вкъщи е традиция на гледаме тенис и аз съм голям почитател на този спорт. Тенисът е нещо, което те кара да излезеш от реалността, да се съсредоточиш и да си починеш от ежедневието. Много обичам тениса.

– А опитвали ли сте се да играете тенис?

– Не. Който е учил пиано или в Музикалното училище, знае, че такива спортове бяха почти забранени, за да си пазиш ръцете. Освен това като свириш на пиано, не трябва да стягаш китката, а при тениса е точно обратното.

– Искате ли да се научите?

– Да, много искам да се науча да играя тенис. Ако намеря някого, който би се посветил да си загуби малко времето с мен, с удоволствие бих го направила.

– Ако трябва да изпеете ваша песен, описваща тениса, коя ще е тя?

– Според мен „На инат“. Да, със сигурност, защото в този спорт освен добра физическа подготовка трябва да имаш и много стабилна психика. Да можеш при всички положения и всякакви ситуации да отстояваш себе си, желанието си за победа и да не се отказваш.

– Тенисът и спортът като цяло не приличат ли на това, което вие, музикантите правите, за да постигнете успех – много труд, усилия, подготовка, за да излезете на сцената и да радвате публиката и почитателите си?

– Да, определено е така и всичко приключва точно в рамките на някакви минути. Затова просто трябва да бъдеш там и точно в този момент да дадеш най-доброто от себе си и наистина това да са твоите минути.

– Децата ви, момченце и момиченце, искат ли да спортуват?

– Малки са още. Много ми се искаше да доведа тук сина ми, който обаче ходи на детска градина и свършва малко късно, а след това е изморен. Но ще го доведа на финала да погледа и искам да видя дали ще му е интересно. Той е още на 4 години и половина и не знам дали ще се впечатли, но начинът е точно да има челен сблъсък с играта и да я види на живо.

 

Турнирът се провежда с подкрепата на Inbet, Нова Броудкастинг Груп, А1, Diema Extra, Електрохолд, Софиямед, Първа инвестиционна банка, Europa Bullion, Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.