Пол Макнами: Хьон Чун ще бъде истинска сила в София

Шампионът от „Следващата генерация“ с впечатляваща първа победа над играч от топ 5

Победителят от турнира „Следващата генерация“ Хьон Чун, когото очакваме да играе в София, последва победителя от финалния турнир на АТП за 2017 г. Григор Димитров на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия. Чун записа впечатляваща победа над конкурента на Григор за топ 3 в световната ранглиста Александър Зверев с 3:2 сета. (5:7, 7:6, 2:6, 6:3, 6:0). Това е и най-голямата победа на Хьон в кариерата му – първа над играч от топ 5 в света.

„Много сме доволни, че Хьон Чун ще играе в София. Шампионът от турнира „Следващата генерация“ продължава своето голямо израстване и на Australian Open. А вече и след тази победа над играч от топ 5 в света, той ще бъде истинска сила в София“, заяви от Австралия турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами.

Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, Euroins. Предстои да бъдат обявени още ключови партньорства.