Посланикът на САЩ беше специален гост на финала на Sofia Open 2023

Американският посланик в София Кенет Мертен беше специален гост на Българската федерация по тенис за финала на осмото издание на Sofia Open. Негово превъзходителство и съпругата му Сюзън Мертен бяха настанени в ложата заедно с президента на БФТ Стефан Цветков.

Посланик Мертен акцентира върху приятелските отношения между САЩ и България и за възможността тенисът да бъде още един инструмент за укрепването им.

Сред ВИП гостите в „Арена София“ бяха още министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и неговият заместник – професор Даниела Дашева. От страна на организаторите в ложите седнаха също вицепрезидентът на БФТ Мариана Печеян, както и турнирният директор Орлин Станойчев. Своето заслужено място зае и легендата на българския тенис Магдалена Малеева.

Петият и последен ден от основната схема на турнира събра и най-много публика. В залата по време на финала на сингъл се събраха над 7800 зрители, които изгледаха на живо вълнуващия двубой между Адриан Манарино и Джак Дрейпър. Мачът завърши при резултат 7:6 (6), 2:6, 6:3 в полза на французина, спечелил петата титла в кариерата си.

Турнирът се проведе с подкрепата на Inbet, Нова Броудкастинг Груп, А1, Diema Extra, Електрохолд, Софиямед, Първа инвестиционна банка, Europa Bullion, Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.