Поспишил е вторият четвъртфиналист на Sofia Open 2020

Вашек Поспишил е вторият, който си осигури място на четвъртфиналите на Sofia Open 2020. Представителят на Канада победи четвъртия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:4 в двубой, който продължи час и 20 минути. И двамата реализираха по 5 аса, но Поспишил беше изключително ефективен при начален удар, като спечели внушителните 90% от разиграванията след вкаран първи сервис (28/31).

„Започнах много агресивно, а в същото време виждах, че той (Щруф) има колебания. Затова за мен беше важно да го поставя под напрежение и да се възползвам от всеки един шанс, който се открие пред мен“, каза след срещата Поспишил, който спечели мача след пробив в четвъртия гейм на първия сет и първия на втория. Канадецът не загуби подаването си нито веднъж (1/1 при точките за пробив).

„Чувствам се страхотно в София. Харесвам корта, настилката, бързината на топките. Наслаждавам се на всеки един момент от престоя си в турнира. Ще бъде страхотно, ако спечеля турнира, но това е целта на всеки един от участниците. Затова предпочитам да мисля мач за мач, да вървя крачка по крачка“, каза още канадецът.

Неговият съперник ще стане известен в сряда след двубоя между Джон Милман и Жил Симон.
„Няма значение срещу кого ще се изправя. При всички положения ме очаква тежък двубой. Имам ден почивка, в който ще мога да се възстановя и подготвя за следващия ми мач“, добави Поспишил.