Поспишил заслужи място във финалното каре на Sofia Open 2020

Вашек Поспишил си осигури място на полуфиналите на Sofia Open 2020. Представителят на Канада победи в два сета Джон Милман (Австралия), в отделните части 6:3, 6:2.
Поспишил започна ударно двубоя и спечели 5 от първите 6 гейма. До края на първия сет Милман успя да върне един от пробивите, но не и повече. През втората част картината не се промени. Поспишил продължи да доминира и се поздрави с крайния успех след едва 72 минути игра.

„Днес като игра бях много близо до най-добрите ми дни на корта. Движех се добре, сервирах добре, удрях топката добре. Би било невероятно да спечеля титлата, но в турнира остават невероятни играчи и няма да бъде никак лесно. Колкото е близо, толкова е и далеч. Сега трябва да мисля само за следващия ми мач“.

На полуфиналите съперник на Поспишил ще бъде спечелилият последния четвъртфинал между Салваторе Карузо и Ришар Гаске.
„Не познавам много добре Карузо. Гледах го срещу Оже-Алиасим и знам, че е силен играч. Гаске има невероятна кариера, голям талант е, ще бъде трудно срещу когото и да играя. Всичко, което мога да направя е да се подготвя максимално добре и да дам всичко от себе си във всяка точка, а каквото стане“, каза Поспишил, който в петък ще излезе на полуфинал в тура за 8-ми път в кариерата си.