Първа българска победа на Sofia Open

Взеха реванш за драматичното си отпадане на старта миналата година

Димитър Кузманов и Александър Лазов записаха първата българска победа на Garanti Koza Sofia Open. Това стана факт, след като те победиха с 6:4, 6:7 (9), 10:7 Ариел Бехар (Уругвай) / Андрей Василевски (Беларус) в среща от първи кръг в схемата на двойки.

Кузманов и Лазов можеха да затворят срещата в два сета, но в тайбрека на втората част пропуснаха два мачбола.Успехът гарантира на Мико и Сашо 45 точки за ранглистата. Българите взеха сладък реванш за отпадането си на старта в София миналата година, когато пропуснаха мачбол срещу бъдещите шампиони – холандците Коолхоф и Миделкооп.

Техните следващи съперници ще станат ясни във вторник и ще бъдат определени от двубоя Робин Хаасе (Холандия)  / Филип Пецчнер (Германия) – Мате Павич (Хърватия) / Александер Пея (Австрия) (№2).
Във вторник Кузманов ще започне и участието си в схемата на единично. Негов съперник в първи кръг ще бъде опитният холандец Робин Хаасе.

„Щеше да е много неприятно ако за втора поредна година трябваше да говоря с журналисти след загубен мач с изпуснат мачпойнт. Много сме радостни, че успяхме да спечелим“, каза Александър Лазов.

„В един момент от мача и на двамата ни минаваха такива мисли, особено след втория сет. Но това, че останахме позитивни и приехме нещата спокойно, продължихме да се борим до края и ни донесе победата. Това е реванш за това, което се случи миналата година“, допълни Кузманов.