Световно име в кондиционната подготовка ще участва в семинар за треньори и състезатели в НСА

Българската федерация по тенис съвместно с Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) организират практически семинар на тема „Високоинтензивна кондиционна тренировка при 12-годишните състезатели по тенис“.

Събитието ще се проведе на 8 февруари 2019 г. (петък) в две части – практическа и теоретична. Началото е в 9 ч. на тенис кортовете на Тенис клуб „Проспорт“ (в двора на НСА, Студентски град), където ще се състои демонстративен урок. След него, от 11 ч., в Заседателната зала (ет. 3, Ректорат на НСА), ще започне лекция на сертифицирания тенис експерт и фитнес специалист Рейчъл Стълман (САЩ).

В семинара ще участват треньори, състезатели и родители, както и студенти и преподаватели от НСА.
Специалистите определят Рейчъл Стълман като следващия голям кондиционен треньор в тениса. Тя е бивш състезател, сертифициран тенис експерт, фитнес специалист и мотивационен спортен коуч. Стълман ще пристигне в София специално за тенис турнира Sofia Open 2019 и ще се потопи в емоциите в „Арена Армеец“.

В момента основната дейност на Рейчъл Стълман е свързана с рубрика за интервюта със световни звезди, каквито прави и по време на Откритото първенство на САЩ. Тя има свой блог, в който образова последователите си чрез познания за тенис, като мотивира хората да спортуват и да следват мечтите си. Посланик е на редица благотворителни каузи, като най-значимата е Superheroes (супергерои).