Синер: С течение на мача успях да намеря баланса в играта си

Яник Синер достигна до полуфиналите на Sofia Open при дебютното си участие в турнира. 19-годишният италианец направи впечатляващ обрат срещу третия в схемата Алекс Де Минор – 6:7 (3), 6:4, 6:1. В петък Синер ще се изправи срещу Адриан Манарино, а залогът ще бъде участие на финала.

„Когато играеш в такива мачове има допълнително напрежение. Опитах да намеря добър баланс на корта, може би в началото не ми се получаваше много, особено във важните точки. А в тях той играеше добре, движеше се бързо и правеше всичко по правилния начин“, коментира Синер на виртуална пресконференция след успеха днес.

„Бях подготвен, че Де Минор ще играе малко по-бързо в сравнение с Милано (миналата година). Успях да остана в мача ментално, да намеря баланса си. Особено в третия сет, когато всичко ми се получаваше.

Щастлив съм, че продължавам напред в турнира. Ще се опитам да се фокусирам върху двубоя утре, няма да бъде лесно, защото той (Манарино) играе силно. Левичар е, условията за игра в зала му подхождат на стила. Ще видим какво ще се случи. Ще говоря с моя треньор и ще подберем правилната стратегия за утре“.