Стан Вавринка: България, благодаря за подкрепата!

Стан Вавринка благодари на публиката в София, която го подкрепяше мощно втора поредна година. През тази обаче носителят на три титли от „Големият шлем“ бе победен още на старта от финалиста от 2018-а Мариус Копил, който затвъри трисетовата битка след сервис от 236 км/ч.

„Със сигурност беше много труден мач. Играх добре през първия сет. Във втория имах няколко шанса, но Мариус започна да сервира все по-добре, аз допуснах няколко грешки и се стигна до изравняване след тайбрек. Поради същите причини загубих и третия. В такива тежки мачове има моменти, заради които можеш да спечелиш, или да загубиш. Трябва да се бориш и да не се предаваш. Но понякога не се получава. Това не беше моята вечер. Разбира се, че съм ядосан, но трябва да си извадя поуките и да продължа напред“, заяви Вавринка.

„Атмосферата в София отново беше невероятна, хората скандираха името ми, получих голяма подкрепа, както и през първото си участие миналата година. Благодаря на всички, българската публика наистина е страхотна. С удоволствие бих се върнал в София догодина и да играя много по-добре“, каза още Вавринка.