Стан Вавринка се срещна с част от най-добрите български таланти

Работете здраво и тренирайте много, каза шампионът на малчуганите

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка се срещна с част от най-добрите родни таланти между 12 и 18 годишна възраст. Младите тенисисти имаха възможност в непринуден разговор да се запознаят с една от най-големите звезди на тениса. Вавринка отговори на всички зададени въпроси и със сигурност срещата ще остави незабравим спомен на бъдещите звезди на тенис корта.

В мил разговор Стан разкри на бъдещите български звезди, че единственият път към успеха е „да работиш здраво и да тренираш много“.

Малките тенисисти се оказаха истински тенис специалисти. „Смяташ ли, че победата над Джокович на „Ролан Гарос“ е моментът, в който ти тръгна към върха?“, попитаха трикратния шампион те. „Винаги е прекрасно, когато спечелиш първа титла от Големия шлем. Това е мечта за всеки и когато я постигнеш, остава завинаги в спомените ти“, бе отговорът.

На срещата беше поканена елитна група от юноши и девойки избрани от БФТенис. Тенисистите които попаднаха в тази група са : Росица Денчева, Денислава Глушкова, Катерина Димитрова, Стела Пеева, Динко Динев, Пьотр Нестеров, Иван Пенев, Дария Радулова, Антъни Генов, Даниела Димитрова, Гергана Топалова, Розалина Юсева, Адриан Андреев и Леонид Шейнгезихт. Голяма част от тази група родни таланти успя на живо да се срещне с Вавринка.

Децата върнаха поставения под номер 1 в схемата на DIEMA XTRA Sofia Open в миналото му и го попитаха дали някога е планирал да се превърне в шампион от Големия шлем. „Когато бях на 14 години, исках да тренирам възможно повече и повече. Не съм си поставял за цел точно какви титли трябва да спечеля. Исках да следвам своя собствен план и своята собствена линия. А успехите дойдоха впоследствие“, каза им швейцарецът.
Като истински бъдещи професионалисти малчуганите се поинтересуваха и от техниката му на изпълнение на различни удари и дори похвалиха бекхенда му с една ръка. „Добър е, нали? Благодаря! Винаги съм си мечтал да спечеля първата си титла от Големия шлем с бекхенд по правата и точно така стана“, каза им Стан, като не спести и емоцията си от изпълнението на уинър с този удар.

Най-важният съвет, който българските таланти получиха бе: „Няма рецепта за стигането до върха. Трябва да тренираш много и да работиш здраво!“

Утре, след края на двубоя на Стан Вавринка срещу Мартин Клижан, младите тенисисти ще бъдат представени пред публиката в „Арена Армеец“.