Троицки не загуби сет на старта

Справи се с Илкел за 50 минути

Финалистът от миналата година Виктор Троицки започна с чиста победа участието си на Garanti Koza Sofia Open 2017. Сърбинът, поставен под №9 в основната схема, победи на старта с 6:3, 6:2 участващия с „уайлд кард” представител на Турция Джем Илкел. Срещата продължи 50 минути, в които Троицки, който в петък ще навърши 31 години, наниза 5 аса и не допусна нито веднъж съперникът му да стигне до точка за пробив. В същото време Троицки успя на 3 пъти да се справи с подаването на 21-годишния си опонент.

„Винаги, когато започнеш нов турнир се надяваш, че ще играеш добре. Искаш да изиграеш добър мач и мисля, че днес ми се получи. Доволен съм от представянето си. Имах съперник, който е млад и перспективен. Не успя да ме изненада, макар да ми се наложи да се потрудя и да покажа добър тенис. Чувствам се добре тук. Има малка разлика между Ниш и София. Тук е доста по-високо и топката лети много бързо. Трябваше ми малко адаптация, каквато успях да направя“, коментира Троицки след мача си.

Във втори кръг сърбинът ще срещне Робин Хаасе (Холандия), който вчера победи друг тенисист с „уайлд кард” – Димитър Кузманов. „Познавам го много добре. Играли сме много един срещу друг, още от юноши. Заедно преминахме при мъжете. Мисля, че нямам загуба от него, но утре е нов мач. И двамата започваме от нулата, така че ще трябва да дам всичко от себе си, за да го победя“, допълни 37-мият в световната ранглиста.

С победа на старта на основната схема в София се поздрави и Николоз Басилашвили. Представителят на Грузия се справи с Адриан Манарино (Франция) – 7:6 (7), 7:6 (3) след 94 минути игра в първия мач от програмата на централния корт за деня. Във втори кръг Басилашвили ще има за съперник водача в схемата Доминик Тийм (Австрия).