Фернандо Вердаско: Този турнир е удивителен

Фернандо Вердаско спря полета на най-добре представилия се български тенисист в Sofia Open тази година Александър Лазаров. Той спечели сблъсъка от първия кръг срещу младия софиянец с 6:2, 6:1.

„Играх много добре през целия мач. Представих се доста стабилно. Бях твърде добре подготвен за първия мач. Специално дойдох в София много рано, за да се адаптирам по-добре. Очаквах да играя в понеделник, или вторник, а се случи така, че излязох на корта чак днес. Гледах съперника си в квалификациите срещу Лука Вани, гледах и малко от мача му срещу Раду Албот от миналата година. Исках да видя какво мога да очаквам. Но играх много стабилно. Той е много млад, цялата му кариера е пред него. След мача ми каза, че за него е било чест да играе срещу мен. Много ме трогна и дори ми стана малко тъжно. Нормално е, като играеш, да искаш да победиш, без значение дали играеш срещу брат си, братовчед си, или най-добрия си приятел. Но след думите му ми стана тъжно, че съм го победил“, каза Вердаско.

Във втория кръг испанецът ще излезе срещу миналогодишния финалист Мариус Копил, който спря в първия кръг трикратния победител в турнири от Големия шлем и бивш номер 3 в света Стан Вавринка. „Не знаех срещу кого ще играя. По принцип гледам схемата мач след мач. Познавам Копил, той е един от партньорите ми в Тура. Тренирахме заедно по време на „Индиън Уелс“. Той е тежък съперник, има много добър сервис“, коментира испанецът.

Той допълни, че е възхитен от турнира в София и от класата на конкурентите му. „Турнирът е много силен. Има много добри играчи. Трудно е да прогнозирам кой е фаворитът. Може би съм аз. Дойдох рано, вече цяла седмица съм тук. Може би, като изключим местните играчи, аз бях първият в София. Исках да се адаптирам възможно най-добре. Турнирът е удивителен, с удивителни играчи. Хората тук ще имат възможност да се насладят на тенис от най-високо ниво“, завърши Вердаско.