Холгер Руне запълни финалното каре на Sofia Open 2022

Датчанинът Холгер Руне се класира за полуфиналите на Sofia Open 2022. В двубой, изпълнен със зрелищна битка, 19-годишният талант се наложи с 2:1 сета над Иля Ивашка (Беларус), в отделните части 6:2, 5:7, 6:4. Срещата на централния корт в „Арена Армеец“ продължи 2:20 часа, а след последната точка Руне си подпечата участие на първи полуфинал на твърд корт в световния тур.

„Чувството е невероятно, направихме страхотен двубой. Той (Ивашка) играе много добър тенис, труден е за побеждаване. Знаех, че трябва да бъда агресивен, за да имам шанс. Загубих втория сет, въпреки многото шансове, които имах в него. Беше важно да остана силен ментално, за да мога да се завърна и да спечеля. Благодаря на публиката за подкрепата“, каза щастливият тийнейджър в интервюто на корта.

В събота Руне ще се изправи за първи път в кариерата си срещу Яник Синер, който е шампион на Sofia Open в последните две издания на турнира. „Яник е страхотен, предстои ни невероятен двубой. Нямам търпение да изляза пак на корта“, добави датчанинът.

Полуфиналът между Руне и Синер е с начален час не преди 18:00 в събота. По-рано през деня, не преди 16:00 часа, ще започне първият полуфинал, в който ще се изправят Лоренцо Музети (Италия) и Марк-Андреа Хюслер (Швейцария).