Холгер Руне: Седмицата беше невероятна, бих се върнал в София с удоволствие

19-годишният датчанин Холгер Руне загуби първия си финал на твърди кортове в световния тур. Тийнейджърът отстъпи с 4:6, 6:7 (8) пред Марк-Андреа Хюслер в спора за трофея на Sofia Open 2022. Ето какво каза Руне на пресконференцията си след двубоя:

Холгер, коментарът ти за финала. Беше толкова близо да успех във втория сет, но не успя. Как видя ти мачa?
Започнах много сковано. В първите минути краката ми тежаха. Не се движех както исках и както се движех по време на срещата със Синер на полуфиналите. Впоследствие това се промени, но в началото определено играх сковано. Бях много близо да спечеля втория сет, имах 4 възможности, едната при мой сервис. Поздравления за него (Хюслер), той изигра страхотен двубой. Аз не бях на нивото от предишните ми срещи.

Спечелихте няколко срещи в 3 сета тази седмица. Ако и на финала се беше стигнало до трети сет, щяхте ли да имате сили да го спечелите?
Да, със сигурност. Чувствах се добре физически и нямаше да има проблем да изиграя още един сет. Може би не бях толкова бърз, колкото срещу Синер, но имах сили. Изпитвах леки болки в коляното, но не мисля, че това е нещо сериозно.

Болките в коляното от падането ви на корта в края на втория сет ли бяха?
Да, точно. Проблемът бе, че паднах на коляното си и веднага усетих нещо. Не мисля, че е нещо сериозно, но усетих болка.

Другата седмица ще играете на турнира в Астана. В първия кръг срещата Карлос Алкарас. Ще имате ли сили за този мач?
Не знам още, все още не съм взел окончателно решение. Мога да кажа, че със сигурност ще играя в Стокхолм, Базел, Париж и Милано. За Казахстан ще реша скоро.

Получихте сериозна подкрепа от публиката в София. Бихте ли се върнали тук отново?
Феновете бяха невероятни! Със сигурност бих се върнал отново тук, стига да имам тази възможност. Цялата седмица тук беше невероятна. Организацията беше на страхотна във всеки един аспект. Ако мога, бих се върнал с удоволствие отново.