Шампионите Матос и Вега Ернандес: Ще се радваме да се върнем на Sofia Open догодина

Пресконференция на Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес, шампиони в надпреварата на двойки на Sofia Open 2022:

Поздравления за победата. Донесохте много хубави емоции на публиката в София. Какви са първите ви коментари след спечелването на титлата?
Матос: Винаги е хубаво да се играе на такъв корт. Седмицата беше много специална за нас. Финалът беше много труден, но сме много щастливи да спечелим на твърда настилка.
Вега Ернандес: И аз съм много щастлив от спечелването на трофея. Ние предпочитаме да играем на клей, затова за нас е изключително специален успех. Този турнир на твърд корт и в зала ще ни даде допълнително самочувствие за следващия такъв в Токио.

Това е най-успешната година и за двама ви. Какво прави тандема ви толкова успешен и защо не започнахте да играете заедно по-рано?
Матос: Мисля, че ключовото в тандема ни са взаимоотношенията ни на и извън корта. Ние сме много добри приятели и дори и да не играем толкова добре винаги се мотивираме помежду си. Досега винаги съм играл с бразилци, но март месец тази година реших да се свържа с него. В първия ни турнир отпаднахме в първи кръг. Следващата седмица не бяхме планрали да играем заедно, но се отвори място, включихме се, станахме шампиони в Маракеш и така започна всичко.

Какво мислите за организацията на турнира, за публиката и мислите ли да се върнете в София през февруари да защитавате титлата си?
Вега Ернандес: Всичко по отношение на организацията е перфектно. Впечатлени сме от храната, транспорта, всички се отнасят страхотно с нас, детайлите се следват до последния възможен. Бих се радвал да се върнем да защитим титлата си и се надявам да играем на още по-големи турнири.

Играхте с Янаки Милев и Пьотр Нестеров в хода на турнира. Какво бихте казали за тяхното ниво, те направиха своя дебют на АТП двойки?
Вега Ернандес: Не беше лесно за нас, тъй като те са българи и публиката ги подкрепяше силно. Те играха много добре и това беше единият от всички трудни мачове, които имахме в София. В крайна сметка успяхме да ги победим.

Смятате ли, че можете да се класирате за финалите в Торино?
Матос: Честно казано, преди началото на сезона на твърд корт в САЩ смятах, че имаме шансове, но там загубихме три турнира в първи кръг. Имаме все още шансове, така че надеждата все още живее.