Шампионите на двойки: Чудесно е да завършиш сезона с трофей

Новите шампиони на двойки на Sofia Open Гонсало Ескобар и Александър Недовесов споделиха своите емоции след победата във финала над Джулиън Кеш и Никола Мектич с 6:3, 3:6 (13-11). Първи пред сайта на турнира говори казахстанецът:

„Мисля, че беше тежък мач още от самото начало. Започнахме наистина добре, постигнахме ранен пробив в първия сет и задържахме предимството до края. После обаче изпуснахме момента, а и те вдигнаха своето ниво. Дългият тайбрек винаги е лотария, но смятам, че в края ние просто бяхме малко по-агресивни. Разбира се, имахме и малко късмет. Както казах, беше страхотен турнир. Началото не беше лесно за нас, но винаги е чудесно да завършиш годината с трофей. Много сме щастливи“, сподели Недовесов.

„Да, много сме доволни от спечелената купа. Но като цяло годината беше тежка, затова се гордея от начина, по който я приключихме. Не бяхме сигурни, че ще играем в София. Взехме решението в последния момент и сега сме доволни, защото се получи страхотна седмица. Много беше трудно в тайбрека, затова е и още по-сладко. Спасихме мачбол, имахме и малко късмет. Просто сме много щастливи от този финал на сезона“, добави еквадорецът Ескобар.